© 2017 by De Wildeman

Locatie:

't Onkrooid

Koeistraat 8

2370 Arendonk I B

12.09.2019

DEUREN:

 

AANVANG:

19:30

 

20:30

STEVEN VAN HERREWEGHE

TICKET INFO

VVK €9 // KASSA €12 

In De Droom van Philo houdt Steven Van Herreweghe de meest onthutsende TV-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht en combineert zo zijn grote liefde voor televisie met zijn eerste liefde, het theater.

 

Steven krijgt bezoek van de geest van Philo Farnsworth. Deze Amerikaanse boerenzoon kreeg in 1920 op 14-jarige leeftijd een ingeving waarmee hij de basis voor televisie legde. Hij creëerde één van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw, maar stierf in 1971 verbitterd en liet een creatie achter waar hij helemaal niet fier op was.

In 2019 wil Philo van Steven weten wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. Een heuse opdracht want hoe vat je in godsnaam samen wat TV allemaal heeft teweeg gebracht? Geen enkel meubel in de woonkamer heeft zo’n grote impact gehad op ons leven als de televisie.

In De Droom van Philo brengt Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Hoe TV mensen heeft doen vliegen of hun leven compleet heeft verwoest.

Bereid je voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tiroler-tongen en Japanse schoen-eters. Waarom zat een vrouw in Kroatië 42 jaar na haar dood nog steeds voor haar TV? Waarom hielp televisie het meest vredelievende land om zeep? En hoe komt het dat de nazi’s het allereerste TV-station ter wereld uitbouwden?

En hoe krijg je dat allemaal uitgelegd aan de man die dit alles heeft mogelijk gemaakt?

Ontroerend, soms pakkend, maar vooral geestig en warm. Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

- TRY-OUT -