Locatie:

DE REUZETUIN

Hovestraat 54

2370 Arendonk I B

14.08.2019-16.08.2020

 

LES NUITS SAUVAGES

Ondanks de nog steeds aanwezige Covid19 epidemie willen we u graag voorzien van een lekker portie cultuur. Daarom organiseren we 'Les Nuits Sauvages' van 14.08.2020 tot en met 16.08.2020.

 

Onderstaand kan u het programma terugvinden maar eerst geven we u graag info omtrent waarom we dit graag willen doen en wat onze maatregelen omtrent de epidemie zullen zijn.

Waarom? Deze organisatie is een samenwerking met De Reuzetuin, een groene oase in het centrum van Arendonk. Dit is tevens ook de locatie van de voorstellingen. 

Na jaren van verwaarlozing heeft een groep enthousiaste vrijwilligers zich voorgenomen om deze locatie opnieuw leven in te blazen en te voorzien van een nieuw doel. Vzw De Reuzetuin heeft tot doel een kleinschalig woonzorgcentrum op te richten voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De Wildeman wil hier graag zijn steentje aan bijdragen dus de volledige opbrengst gaat naar deze vzw.

 

Waarom nog? De cultuursector, een sector die vele mensen verbindt draait momenteel op een zeer laag pitje en om al deze mensen te steunen willen we graag muzikanten en acteurs de kans geven om toch hun kost te verdienen.

Wat gaan wij doen om er voor te zorgen dat u veilig kan genieten van deze voorstellingen?

U kan enkel tickets reserveren via ons online ticketplatform. U kan tevens enkel in bubbels een tafel reserveren. Alle toeschouwers zullen zich hier ook moeten registreren. Op basis van deze gegevens maken wij een tafelschikking waar onze mensen je naartoe zullen begeleiden zodat je met uw bubbel op een veilige afstand kan genieten van de voorstelling, de tuin biedt ruime plaats aan de maximum 200 personen die we zullen toelaten op onze locatie. 

- Iedereen is verplicht een mondmasker te dragen tot aan zijn tafel

- U krijgt handgel aangeboden bij het binnenkomen

- Iedereen wordt verplicht om SAMEN met zijn cluster binnen te komen (max. 15 personen)

- U wordt verplicht om op uw plaats te blijven zitten uitgezonderd toiletgebruik

- Bij gebruik van toiletten is een mondmasker verplicht.

- De bediening en het personeel van de bar draagt verplicht een mondmasker

- Er wordt enkel bediend aan tafel

PROGRAMMA

14.08.2020 

SCHOOL IS COOL

Na Good News uit 2017 komt School is Cool terug met hun toepasselijk getitelde vierde album: Things That Don't Go Right (release 06/03/2020). De meeste dingen gaan nu eenmaal mis. Maar het creatieproces van dit album is grotendeels van een leien dakje gelopen. Zowel de eerste single 'Close' als de rest van deze avontuurlijke plaat zijn geïnspireerd door nostalgische classic rock, met veel tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen. De popliefde van de band blijft wel centraal staan. Meer en meer, zelfs. Maar er is ook plaats voor uitgebreide instrumentale opbouwen en langer uitgesponnen songs. Al bij al de sound van een hechte band die zich meer en meer zichzelf voelt, dit keer vervoegd door violist/gitarist Michaël Lamiroy.

 

Een inspiratie voor de sfeer van 'Things That Don't Go Right' was het apocalyptische 'The Prophecy', een schilderij van part-time zanger, part-time modeontwerper en part-time schilder Bent Van Looy. De felle kleuren en een welgeplaatste bliksemschicht boven de Griekse tempel van het schilderij zijn de centrale visuele elementen waarmee Tijsje Revalk's in het oog springende artwork aan de haal gaat.

Tijdens het schrijven van deze plaat was hun voornaamste drijfveer het spelplezier.

 

support act:

AND THEN CAME FALL 

 

ATCF is de band rond singer-songwriter Annelies Tanghe en multi-instrumentalist / producer Sam Pieter Janssens. Na de opnames van 4 demo’s in de zomer van 2016, zetten beide muzikanten een crowdfunding campagne op om deze en andere songs in de beste omstandigheden op plaat vast te leggen. ATCF tekende bij het Antwerpse label Starman Records en het album werd begin 2018 de wereld ingestuurd. 

AANVANG 19:00 . EINDE 23:00

 

TICKETS: €15 . enkel reservaties mogelijk in bubbels

15.08.2020 

MICHAEL VAN PEEL 

AND THE YOUNG ONES

Michael Van Peel & The Young Ones, de pure rock & roll van stand-up comedy!

Vorig jaar hing Michael Van Peel een indrukwekkende reeks van tien jaar eindejaarsconferences definitief aan de wilgen. Dit najaar keert hij terug naar zijn roots: de pure rock & roll van stand-up in kleine zaaltjes, met in zijn zog een bende jong geweld uit het Antwerpse.

Elke avond worden twee ervan genadeloos op het podium gesmeten, waarna Van Peel de boel afsluit. Een beetje als Steven Mahieu & The Young Ones eigenlijk, die vorig jaar met zijn Gentse bende zonder gène door Vlaanderen trok. Alsof het ganse kot van hem was, verdomme! Het werd dus hoog tijd om een Antwerpse afdeling op te richten om die Gentenaars een lesje te leren: The Young Ones – Antwerp Chapter!

AANVANG 19:00 . EINDE 23:00

 

TICKETS: €15 . enkel reservaties mogelijk in bubbels

16.08.2020 

THE BORDERHOUSE NEIGHBOURS

Na jaren van samenwerking in de band Miljar Munne knie hebben Sjef Larmiten Martien Sanders besloten een iets andere koers te gaan varen.
Het idee ontstond om bekende en minder bekende rocksongs in een nieuw jasje te steken, daarnaast gaan we ook eigen werk niet uit de weg. En dit alles met een minimale bezetting van, gitaar, cajun, hihat, accordeon en chord organ. 

 

Het akoestisch ten gehore brengen van deze muziek is een geheel nieuwe ervaring! Het terugbrengen naar de basis van een muziekstuk. Een rocksong voorzien van een geheel nieuw arrangement waarbij de essentie overeind blijft.

 

BLACK BIRD

Gert Wouters aka Little George werkt momenteel terug aan eigen werk. De goesting om terug eigen songs te schrijven en deze op een vinyl te vereeuwigen was een idee dat al langer rijpte in zijn hoofd.

U krijgt hier geen afgewerkt resultaat maar de ruwe songs, open en bloot, zonder band...

AANVANG 11:00 . EINDE 16:00

 

TICKETS: €5 . inclusief 1 koffie en 1 koffiekoek . enkel reservaties mogelijk in bubbels

TICKET INFO

€15 . €15 . €5 

© 2017 by De Wildeman