bas_birker-belg_staand_studio_edelweiss-

nieuwe datum volgt

DEUREN:

AANVANG:

 

19:30

20:30

BAS BIRKER

BAS BIRKER: BELG

Tegen wil en drank

 

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. En dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.

Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen. Want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes, Belgische kunstschilders en architectuur ​vandenAldi, ​de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.

BELG is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch ​gefoefel. ​Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. ​Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg.

Tegen wil en drank.

Over Bas Birker:

Bas Birker groeit op in Tilburg en ruilt na jaren in de plaatselijke horeca zijn schort in voor het podium. Na zijn verhuis naar Antwerpen nestelt hij zich in de Vlaamse comedy scene met een finaleplek in Humo’s Comedy Cup en achtereenvolgens de soloprogramma’s ‘Op weg’, ‘SOWIESO’ en ‘JE MOEDER!’, die alle drie op rij werden uitgezonden op de Vlaamse televisie.

In juni 2019 maakt Birker voor zijn 40e verjaardag een eenmalige avondvullende show in de 40 dagen voor zijn verjaardag onder de noemer ‘404040’. Die voorstelling zette hij integraal op youtube.

De stijl van Bas kenmerkt zich door een hoog tempo, scherpe tong en een flinke dosis improvisatie.

Naast zijn theatershows is Bas erg actief in het Vlaamse én Nederlandse stand-up circuit, begeleidt hij al jaren nieuw talent in zijn eigen ‘Comedy Academy’ en heeft hij al meer dan 4 jaar een eigen rubriek in het Radio 2 - actualiteitenprogramma ‘De Weekwatchers’.

De pers over Bas Birker:

De Standaard:

“Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-up comedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg.”

“Een paar dozijn topgrappen.”

Focus Knack:

“Grappig, scherp en slim.”

“De grappen gaan vaak over ons, Vlamingen, en wat we dan zouden zijn. (...) Birker zoekt met een sardonische grijns onze échte kleine kantjes op en rijt hier en daar met plezier een collectieve wonde open.”

Gazet van Antwerpen:

“Met oog voor detail fileert hij alles wat er rond hem gebeurt. Topklasse.”

Bas Birker live

Over de vaste benoeming:

Over zijn ‘tweetalige’ dochter:

Credits

Tekst en spel: Bas Birker
Theaterimpressariaat: George Visser Productions Producent: 5to9 Producties
Foto: Studio Edelweiss

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

* Om de voorstelling "C-proof'" te maken en op die manier iedereen binnen zijn eigen sociale bubbel op een veilige afstand te laten genieten van deze voorstelling zijn tickets enkel online verkrijgbaar en voorlopig enkel in bubbels van 2-3-4-5-6 personen.      

 

We bekijken hoe de ticketverkoop verloopt om eventueel op later tijdstip te bekijken of bubbels van twee of alleen ook tot de mogelijkheid behoort. Onze excuses voor het eventuele ongemak! 

We danken u voor het vertrouwen in ons en verwelkomen jullie zeer graag !

€ 15

Locatie:

't Onkrooid

Koeistraat 8

2370 Arendonk I B

TICKETS . INFO